Spruitjes koken in de airfryer

De airfryer, onafhankelijk van het model dat je thuis gebruikt, is een fantastisch apparaat, en veelzijdig. Je kunt er dan ook veel meer mee doen dan het maken van patat zonder dat je de patat in de friteuse hoeft te bakken.

Het is niet alleen een apparaat dat er boor kan zorgen dat je gezonder kunt eten, je kunt met de airfryer ook veel sneller koken.

Afhankelijk van het merk en het type airfryer kun je zelfs meerder dingen gelijktijdig koken of bakken.

Zo kun je natuurlijk aardappelen koken en vlees of worst bakken, je kunt ook groenten koken waarvan je nu niet meteen zult verwachten dat je deze in de airfryer kunt koken.

Zelf spruitjes koken doe je gewoon in de airfryer, en als je de juiste toebehoren hebt, kun je dus ook gelijktijdig de aardappelen koken.

Als je Spruitjes wilt koken, kun je uitgaan van 225 gram schoon gemaakte spruitjes per persoon. Dat wilt dus zeggen de onderkant er afsnijden en de vieze blaadjes er af halen.

Om helemaal zeker te zijn moeten de spruiten natuurlijk nog even gewassen worden.

Hoe de spruiten koken?

De airfryer verwarmen op 180 graden.

De spruiten, als je dat nog niet gedaan hebt, schoonmaken en wassen.

Laat de spruiten goed uitlekken in een vergiet.

Doe de spruiten in een schaal die geschikt is om in de airfryer te gebruiken, en giet er een goede scheut olie over. Zonnebloemolie en olijfolie.

Schud de olie goed door de spruitjes heen, en voeg peper en zout naar smaak toe. Eventueel kun je ook nootmuskaat of paprikapoeder toevoegen.

Doe de spruiten in de airfryer en kook, of misschien moeten we in dit geval wel bakken zeggen, de spruitjes in 20 minuten totdat deze gaar zijn en lichtjes bruin geworden zijn.

Eventueel kun je gelijktijdig dus ook de aardappelen koken, die natuurlijk eerst geschild moeten worden en gewassen moeten worden. Grote stukken snij je in kleinere stukken.

Daarvan heb je eigenlijk alleen maar een schaal nodig voor de airfryer waarin meerdere vakken zitten. In dit geval dus voor aardappelen en spruiten. Bij sommige schalen kun je daar boven het vlees bakken.

Dat laat wel zien hoe gemakkelijk een goede airfryer is, en hoe makkelijk het spruitjes koken in de airfryer is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *