Hoe (on)gezond is een airfryer?

Overweeg jij de aanschaf van een airfryer? Dit apparaat is erg populair in Nederland. Steeds meer gezinnen wisselen de frituurpan in en frituren in hete lucht. Maar hoe handig, gezond en voordelig is zo’n airfryer nu precies? In deze blog lees je er meer over.

Waarom een airfryer?

Een airfryer heeft een aantal belangrijke voordelen ten opzichte van de traditionele frituurpan. Allereerst gebruik je geen frituurvet of olie. Het apparaat werkt op basis van hete lucht. Een ander belangrijk voordeel is dat je het apparaat relatief gemakkelijk kunt schoonhouden, dat je het ook voor andere doeleinden dan snacks opwarmen kan gebruiken en dat het veilig te gebruiken is. En natuurlijk: het is een stuk gezonder doordat je minder calorieën binnenkrijgt dan wanneer je een snack opwarmt in een frituurpan.

  • Geen gebruik van frituurolie of frituurvet
  • Uitstekend te onderhouden
  • Er kan ook vlees, kip, vis, groenten of zelfs oliebollen in
  • Een veilig product, geen gespetter met frituurvet
  • Je krijgt veel minder calorieën binnen

Zijn er ook nadelen?

Er zijn niet alleen maar voordelen van de airfryer. Wanneer je het vergelijkt met een frituurpan is het apparaat bijvoorbeeld relatief klein, er kan een onprettige stank opkomen, het is een stukje duurder dan een normale frituurpan, sommige snacks zijn niet zo lekker in de airfryer, en de goedkopere modellen kunnen nogal wat lawaai maken.

Conclusie: is een airfryer iets voor mij?

Zoals je hierboven kunt lezen: er zitten belangrijke voordelen aan de airfryer. Maar voor diegene die houdt van een lekkere vette snack kan het soms wat tegenvallen. Een prima apparaat om bijvoorbeeld 1 keer per week of 1 keer in de 14 dagen iets mee op te warmen. Maar geen aanrader om meerdere keren per week te gebruiken.

Het alternatief: maaltijden aan huis laten bezorgen via Maaltijdbutler.nl

Houd jij van een lekkere en snelle maaltijd, maar heb je geen zin om zelf boodschappen te doen en te koken? Dan kan een airfryer natuurlijk uitkomst bieden. Maar omdat je dit ook niet de hele week wilt gebruiken kan je ook kiezen voor gezonde maaltijden aan huis. Dankzij een maaltijdservice ontvang je bijvoorbeeld 4 of 5 gezonde kant-en-klaar maaltijden aan huis. Deze worden gratis bezorgd en kan je eenvoudig opwarmen in oven of magnetron. Het voordeel? De maaltijden bevatten verse ingrediënten en zijn dus hartstikke gezond. Daarnaast kan je wekelijks kiezen uit maaltijden die jij lekker vindt. Kortom: gezond, lekker, gevarieerd en gemakkelijk. Zoek jij zo’n aanbieder? Op deze pagina kun je alle maaltijdservices met elkaar vergelijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *